FRANCUSKI KROMPIR S LUKOM Slasno jelo koje pomjera granice dobrog ukusa
Aloonline.ba | Žena ∙ 07.03.24 06:30 ∙ 0
Potrebno je:
1 kg krompira
100 g putera
4 kuvana jaja
250 g budimske kobasice
1 glavica crnog luka
200 ml kisele pavlake
100 g rendanog parmezana
pola kašike brašna
3 kašike prezli
so
biber
peršun 1 veza
Priprema
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Krompir oljuštite i obarite pa isjecite na kolutove. U pleh obložen pek papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poredajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Prekrijte preostalim krompirom. U jednoj posudi pomješajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Zatim pospite prezlama, parmezanom i puterom. Pecite oko 15 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C