BRZO I UKUSNO Zapečene slane palačinke sa kajmakom i sirom
Sastojci:
Za palačinke:
2 jajeta
100 g brašna
130 ml mlijeka
100 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica šećera
30 ml ulja
Za nadjev:
200 g feta sira
80 g kajmaka
1 jaje
100 g pavlake
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte so. Sipajte mlijeko, vodu i ulje, pa još kratko mutite, a onda dodajte prosijano brašno i sjedinite mikserom. Tiganj premažite uljem, pa sipajte kutlačom smjesu i ispržite palačinke sa obe strane. Tako radite dok ne utrošite smjesu.
U posudi pomiješajte izmrvljeni feta sir sa kajmakom, pa dodajte jaje. Sve lijepo sjedinite.
Premažite palačinke nadevom od kajmaka i sira, pa dobro urolajte. Prvo preklopite sa strane, pa urolajte, kako nadev ne bi iscurio. Poređajte palačinke u vatrostalnu posudu.
Jaje umutite sa pavlakom, posolite i leijpo umutite. Prelijte preko palačinki. Pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko 30 minuta, prenosi Stvar ukusa.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti