NJIH SVI OBOŽAVAJU Sočne ćufte u sosu kakav do sada niste probali
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 09.12.22 20:25 ∙ 0
Sastojci
500 g miješanog mljevenog mesa
1 jaje
1 glavica crnog luka, sitno isjeckanog
3 češnja bijelog luka, sitno isjeckanog
2 kašike prezli
2 kašikice suvog biljnog začina
1 kašika ulja
so
biber
2 kašikice mljevene slatke paprike
Sos:
500 ml pasiranog soka od paradajza
6 dl čaše vode
50 ml ulja
3 kašike brašna
so
1 kašika šećera
Priprema
Izmiješati sve navedene sastojke za ćufte i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
Sos: Propržiti malo brašno na ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami odrediti gustinu sosa), zatim dodati začine.
Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i kuvati oko 40 minuta. Služiti uz pire krompir.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
8°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
3°C
Mostar
-1°C
Tuzla
-5°C
Bihać
2°C
Bijeljina
3°C
Zenica
-1°C
Prijedor
10°C