KREMPITA SA BIJELOM ČOKOLADOM Ukusna i neodoljiva poslastica koju ćete zavoljeti na prvi zalogaj
Lako se pripremaju, a tajni sastojak koji čuveni kolač čini još boljim je bijela čokolada.
Sastojci:
lisnato tijesto
1 l mlijeka
150 g šećera
3 pudinga od vanile
2 kašike kukuruznog skroba
100 g bijele čokolade
200 ml zaslađene slatke pavlake
Priprema:
Isijecite lisnato tijesto na kvadrate, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite na 200°C oko 25 minuta. U mlijeko dodajte puding, šećer i skrob i dobro promiješajte. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Sklonite sa šporeta, pa u vreo fil dodajte bijelu čokoladu i miješajte dok se ne otopi.
Zatim sipajte slatku pavlaku i dobro umutite. Obruč za torte četvrtastog oblika stavite na tacnu koju ste obložili providnom folijom. Poređajte tijesto, a zatim prelijte fil i poravnajte. Preko opet poređajte tijesto i ostavite da se ohladi u frižideru sat vremena. Pospite šećerom u prahu.