SLADOLED TORTA ZA VRELE LJETNE DANE Jednom kada je probate, sami ćete smišljati njene slatke varijante
Sastojci:
200 g mljevenih oraha,
200 g plazma keksa,
200 ml slatke pavlake,
200 ml kisele pavlake,
malo ekstrakta maline ili jagode,
po želji šlaga za ukrašavanje,
2 pune kašike šećera u prahu,
50 g rastopljene čokolade.
Priprema:
Umutiti kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i vanilijom. Slatku pavlaku, takođe, umutiti pa sve spojiti. Podijeliti na 2 dijela.
U polovinu dodati mljevenu plazmu i 3-4 kašike mlijeka, a u drugu mljevene orahe i rastopljenu čokoladu i ekstrakte maline ili jagode. Sve dobro izjednačiti.
Pleh obložiti prozirnom folijom. Na dno rasporediti čokoladni dio, a preko dio s mljevenim orasima. Preko staviti nekoliko piškota umočenih u mlijeko. Staviti u zamrzivač na dva sata. Izvrnuti na poslužavnik.
Odozgo umutiti 100 g šlag kreme i posuti sjeckanim orasima. Staviti ponovo u zamrzivač da se dobro ohladi.