KAKO VAM OVO ZVUČI? Govedina u sosu od jogurta, cimeta i ljute papričice
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.10.23 16:49 ∙ 0
Govedina u sosu od cimeta, jogurta i ljute papričice sprema se jednostavno, a ovaj spoj je nezaboravnog ukusa
Sastojci:
- 500 g govedine bez kostiju
- 2 crna luka
- 2 kašike paste od đumbira i bijelog luka
- mali dio štapića cimeta
- 1/3 kašičice kardamoma
- 1/3 kašičice karanfilića
- 2 lovorova lista
- 2 kašičice ljute papričice
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice masale (začin)
- 1/4 šolje jogurta
- 1 šolja vode
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica soli
- listovi korijandera (opciono)
Priprema:
Zagrijte ulje, pa dodajte cimet, kardamom, karanfilić, lovorov list i crni luk isječen na kolutove. Promiješajte i pržite još 1 minut, pa dodajte 2 kašike paste od đumbira i bijelog luka. Propržite, pa dodajte ljutu papričicu, kurkumu i masalu. Pržite još 1 minut, pa dodajte 2-3 kašike vode.
Ubacite govedinu isječenu na malo krupnije komade. Dobro promiješajte, pa pržite još 8-10 minuta na srednjoj temperaturi. Dodajte so, pa smanjite temperaturu. Dodajte jogurt, promiješajte, pa sipajte šolju vode. Stavite poklopac i ostavite da se kuva na nižoj temperaturi oko 30 minuta. Po želji možete da dodate korijander, piše stvarukusa.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- govedina
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Žena ∙ 0ZAPEČENA TJESTENINA Fino, jednostavno i jeftino
12:53 ∙ Žena ∙ 0PRIJEDLOG ZA RUČAK Šnicle punjene sirom
10:47 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C