BRZ, LAGAN I ZDRAV RUČAK Pečurke u pavlaci gotove za samo 15 minuta
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 26.12.22 16:46 ∙ 0
SASTOJCI:
600 g šampinjona
1 crni luk
3 čena bijelog luka
½ veze peršunovog lista
2 kašike ulja
1 dl bijelog vina
2 dl neutralne pavlake
2 kašike kisele pavlake
1/2 kašičice bosiljka, ruzmarina, nane i majčine dušice
so, biber
Priprema:
Crni luk oljuštite, isjecite na rebarca i dinstajte na ulju dok ne porumeni.
Pečurke operite, isjecite na listiće, pa ubacite i njih. Promiješajte.
Odmah dodajte i protisnuti bijeli luk, te bijelo vino uz stalno miješanje.
Dinstajte 15-20 minuta pa dodajte obje pavlake i začine.
Ostavite koji minut da se ukusi lijepo povežu, posolite i pobiberite.
Na kraju dodajte sitno sjeckani list peršuna.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
5°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
12°C