BEZ PEČENJA Argentinska čokoladna torta
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 21.12.22 15:44 ∙ 0
Sastojci:
500 g čokoladnog keksa
675 g krem sira
675 g karamelizovanog kondenzovanog mlijeka
kafa ili mlijeko
čokolada
Priprema:
U velikoj činiji pomiješajte kondenzovano mlijeko sa krem sirom i umutite. Keks umočite u pripremljenu kafu, ali može i u mlijeko. Ređajte u tepsiju veličine 20×20 cm. Premažite fil, pa poređajte keks i tako dok ne dobijete 5 slojeva.
Posljednji sloj treba da bude keks, a ostavite i malo fila za ukrašavanje. Pokrijte i ostavite u frižideru 6 sati ili preko noći. Izvadite tortu iz tepsije, pa premažite filom i ukrasite rendanom čokoladom.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C