OVAJ RECEPT MORATE ISPROBATI Savršen juneći gulaš koji niste isprobali do sada (VIDEO)
Sastojci:
1/2 kg junećeg mesa od plećke
250 gr crnog luka
komad celera po želji
malo suve slanine
1 crvena paprika
mljevena crvena paprika
tucana ljuta paprika
1 l bujona ili vode
4 čena bijelog luka
1 puna kašika gustog paradajza
peršunov list
lovorov list
so, biber
maslinovo ulje ili mast
Priprema:
Na ulju ili masti ispržiti crni luk, 15 minuta pa dodati na sitne kockice papriku. Nemojte sipati vodu. Pa još 15 min dinstati.
Dodati na kocke meso, lovorov list i nekoliko zrna bibera, malo bujona ili vode. Poklopiti i dinstati na tihom oko 20 minuta bez miješanja, samo protresti.
Sipati opet malo bujona pa krčkati još, polako povremeno dolivajući bujon. Blago promiješati. Krčkati još 20 minuta.
Dodati mljevenu papriku i tucanu papriku. Pred kraj dodati sjeckan peršun, 3 čena sitno sjeckanog bijelog luka i punu kašiku pire paradajza.
Dodati so i biber. Poklopiti da tečnost ispari. Gulaš bi trebalo da bude gotov za jedan i po sat ukoliko je meso mlado ili dva sata ako je meso malo starije..
Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu: