POSNI PASULJ Sočno jelo koje će vas držati sitim, a ukus će vas oduševiti
Sastojci:
500 g bijelog pasulja
2 mrkve
na vrh noža sode bikarbone
po želji suvog biljnog začina
6-7 glavica crnog luka
1,5 kašika mljevene crvene paprike
1 kašičica bibera
jedna kašićica dimljene mlevene crvene paprike.
Priprema:
Rernu zagrijte na 200 stepeni. U lonac stavite pasulj pa nalijte vodu i ostavite da prenoći. Sljedećeg dana procijedite vodu i prelijte sa drugom vodom. Onda dodajte očišćenu i isjeckanu mrkvu na kolutove i sodu bikarbonu, pa stavite da se kuva. Skuvan pasulj začinite suvim biljnim začinom. Očistite luk pa ga usitnite u blenderu. Izdinstajte luk na malo ulja, dok ne postane staklast. U pleh obložen papirom za pečenje sipajte dinstan luk, pa pospite mljevenom crvenom paprikom i biberom, dodajte lorber i dimljenu papriku. Dodajte skuvan pasulj i promješajte varjačom. Pecite oko sat vremena, u rerni zagrijanoj na 200 stepeni. Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti