Piletina sa medom i sojinim sosom je pravi specijalitet koji se jednostavno priprema.

Sastojci:



  • 60 ml soja sosa

  • 2 kašike meda

  • 2 kašike ljutog sosa

  • 1 kašika smeđeg šećera

  • 2 kašičice sjeckanog svježeg korijena đumbira

  • 2 kašičice sjeckanog bijelog luka

  • 4 komada bijelog mesa isječenog na komadiće veličine zalogaja

  • so i biber po ukusu

  • 1 kašika ulja





Zašto je korisno da jedete korijen đumbira?

Đumbirov korijen ima veliku količinu eteričnih ulja. Sadrži gingerol, koji ima protivupalna i antioksidativna svojstva. Bogat je kalijumom, kalcijumom, magnezijumom i fosforom. Takođe je bogat vitaminom C, E i folatima.





Recept za piletinu sa medom i sojinim sosom:


Kako biste napravili piletinu na ovaj način prvo u maloj činiji umutite sojin sos, med, ljuti sos, smeđi šećer, đumbir i bijeli luk, pa stavite sos na stranu.

Lagano začinite piletinu solju i biberom. Zagrijte ulje u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte piletinu, pržite i mješajte dok ne porumeni, oko 1 minut po strani.

Prelijte sos preko piletine i dinstajte nepokriveno, dok se sos ne zgusne, 8 do 10 minuta. Servirajte i uživajte, prenosi StvarUkusa.

BONUS VIDEO: