Sastojci:



  • 5 kriški tost hljeba

  • 1 jaje

  • 300 g pečene piletine

  • 200 g pečuraka

  • 1 glavica crnog luka

  • 500 ml bešamel sosa

  • ulje

  • peršun

  • so i biber, po ukusu


Recept za predjelo od starog hljeba:


Kako biste napravili ove rolnice, prvo pripremite fil. U šerpi otopite malo putera i dodajte sitno sjeckani crni luk. Pržite do zlatne boje. Dodajte sjeckane pečurke i pržite dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.


U velikoj posudi pomiješajte sjeckanu pečenu piletinu, pržene pečurke i luk, a zatim dodajte bešamel sos koji ste prethodno napravili. Dobro promiješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Uzmite kriške tosta i čašom ili sjekačem isjecite krugove. Krugove hljeba poređajte na poslužavnik. Na svaki krug stavite 4 prstena hljeba, stavljajući ih jedan na drugi.

Isjecite prstenove manjeg okruglog oblika od onog koji ste koristili za sečenje osnove. U manjoj činiji umutite jaje i premažite rolnice. Pecite ove rolnice u zagrijanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.

Napunite ih pripremljenim filom i ukrasite seckanim peršunom. Uživajte!