Čorba od karfiola prijaće tokom hladnih dana, po želji dodajte i malo kisele pavlake umućene sa jajetom.

Sastojci:



  • 1 manja glavica karfiola

  • 1 glavica crnog luka

  • 1,5 šargarepa

  • 1 pileća kocka za supu

  • 3 l tople vode

  • 1 kisela pavlaka

  • 1 jaje

  • 3 kašike ulja

  • 1 veći krompir

  • so i začini po ukusu


Recept za čorbu od karfiola:


Kako biste napravili ovu čorbu, prvo ispržite sitno isjeckan luk. Šargarepu isjeckanu na kolutove dodajte luku, kao i karfiol istrgan na cvjetove. Prelijte toplom vodom, a nakon toga ubacite krompir isjeckan na kockice.


Čorbi dodajte kocku za supu. U posebnoj činiji izmiješajte kiselu pavlaku sa jajetom. Nakon što se čorba skuva, lagano dodajte pavlaku koju ste umutili sa jajetom. Začinite i zasolite po želji.

BONUS VIDEO: