Kombinacija sočne pečene piletine, kuvanih mahuna i dresinga na bazi senfa i meda. Za još ukusniju salatu mahune skuhajte da ostanu al dente.

Sastojci

150 g pilećih prsa bez kože
70 g zelenih, tankih mahuna
Sok jedne naranže
1 kašika estragon senfa
1 kašikacvjetnog meda
So, biber
Maslinovo ulje
Svježa majčina dušica

Priprema
1
Ispecite piletinu
Pileća prsa posolite, pobiberite i posipajte s malo majčine dušice. Ispecite u tavi na srednje jakoj temperaturi do zlatne boje pazeći da piletina ne potamni previše i da zadrži sočnost. Piletinu ohladite te narežite na tanke ploške.
2
Skuvajte mahune
Napunite veći lonac s vodom, posolite i skuvajte mahune pazeći da ostanu hrskave i da se ne prekuvaju. Naglo ohladite, najbolje u zdjeli s ledenom vodom. Tim postupkom ćete sačuvati njihovu zelenu boju.
3
Pripremite dresing
U zdjelicu stavite senf i med, dodajte sok od narandže, so, biber i maslinovo ulje te pomoću žice ili mikserom sve pretvorite u emulziju, tj. dresing kojim ćete začiniti salatu.
4
Poslužite
U zdjelu stavite mahune, nasjeckanu piletinu i sve prelijte dresingom. Dobro promiješajte i poslužite.

(Index)