keks po želji
2 kašike šećera
120 ml vode
1/2 litra slatke pavlake
200 ml kondenzovanog mlijeka
listići badema
karamel sos
40 ml limunovog soka + još za umakanje keksa
rendana kora dva limuna
Priprema
U duboku činiju sipajte 400 ml slatke pavlake i kondenzovano mlijeko, pa dobro promiješajte.
Zatim u to sipajte 40 ml limunovog soka i rendanu koru limuna, pa dobro promiješajte žicom.
U drugu posudu sipajte preostalih 100 ml slatke pavlake i umutite mikserom, pa to pažljivo prebacite u prvu smjesu.
U odvojenu činiju sipate šećer, još malo limunovog soka i 120 ml vode i promiješajte.
Kalup za torte obložite prozirnom, prijanjajućom folijom, pa na to nanesite malo pripremljenog fila i poravnajte špatulom.
Keks umačite u tečnost sa limunovim sokom, pa redajte preko fila. Potom stavite novi sloj krema, poravnajte, redajte keks umočen u razmućen limunov sok i ponavljajte dok ne potrošite materijal.
Prekrijte providnom folijom, pa stavite u zamrzivač na dva sata.
Kad izvadite, sklonite foliju, pre preklopite tacnom i okrenite kolač naopako dok sklanjate kalup. Pospite listićima badema, pa na kraju prelijte karamel sosom.