Sastojci:

10 krekera

2 kašike šećera

5 kašika istopljenog maslaca

3 šolje nasjeckanog manga

1l mlijeka

3 kašike soka od limete

4 velika žumanjceta

1/4 kašičice soli

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. U blenderu izmiješajte krekere i šećer. Polako dodajte maslac. Smjesu prebacite u pleh za pečenje i ravnomjerno je pritisnite dlanom. Pecite 10 do 12 minuta, odnosno dok kora ne poprimi zlatno smeđu boju. Izvadite i pustite da se hladi. U blenderu izmiješajte mango i procijedite sok. Umutite mlijeko, sok od limete, žumance i so. Smjesu izlijte u kalup s korom i pecite 25 do 30 minuta.

Izvadite i pustite da se hladi sat vremena na sobnoj temperaturi. Potom stavite kolač u frižider i pustite da se hladi barem 2 sata.