Sastojci:



  • 500 g bijelog mesa, isjeckanog na kockice

  • 2 šargarepe, isjeckane na kockice

  • 1,5 kašika brašna

  • 1 glavica crnog luka, isjeckanog na kockice

  • 1 žumance

  • 2 kašike kisele pavlake

  • 1 kašičica soka od limuna

  • biber i so po ukusu

  • 1 kašika mješavine suvih začina

  • 1,5 l vode

  • šaka peršuna


Priprema:


Za ovu čorbu luk isijecite na kockice i ispržite ga na ulju. Dodajte isjeckanu šargarepu i distajte nekoliko minuta dok ne omekša. Nakon toga ubacite bijelo meso, propržiti ga, pa ubacite brašno i izmiješajte, a nakon toga dolijte vodu.


Kada čorbica prokuva ubacite začine i peršun, i ostaviti da se kuva na umjerenoj temperaturi oko sat vremena. Kada je čorba skuvana, uzmite kutlaču čorbu i razmutite žumance i pavlaku pa ih ubacite u čorbu. Servirajte i uživajte.

BONUS VIDEO: