Sastojci:

Peku se 4 kore, a za jednu ide:

4 bjelanaca
4 kašike šećera
1 kašike brašna
6 kašike oraha

FIl 1.

16 žumanaca
12 kašika šećera
250gr tamne čokolade
250gr maslaca

Fil 2.

500ml mlijeka
80gr gustina
2 kašike šećera
1 vanil šećer

Grilijas:

200 gr šećera

200 gr pečenih i očišćenih oraha

Ganaš:

200gr čokolade
100 ml slatke pavlake

Priprema: Koru pravite tako što ćete umutiti penasto bjelanca i šećer, a onda špatulom umiješajte brašno i mljevene orahe. Pecite koricu na 180 stepeni oko 20 minuta i tako ukupno četiri puta. Za to vrijeme pravite fil tako što ćete umutiti žumanca i šećer pa tako pjenasto umućeno skuvajte na pari i dodajte čokoladu. Kada se to lijepo sjedini ostavite da se ohladi, a kada se ohladi umiješajte u fil maslac.

Drugi fil pravite tako što ćete mlijeko skuvati sa šećerom i vanil šećerom na ringli, a odvojeno izmiješajte gustin pa ga skuvajte kao puding u proključalom mleku. Kada se prohlade, oba fila sjedinite u jedan.

Grilijaš pravite tako što ćete rastopiti šećer, pa u rastopljen šećer dodati orahe ili lješnike. Tortu filujte i poslije prelijte sa rastopljenom čokoladom.