Pite su oduvijek najlakše za spremanje, pogotovo ako vam nisu potrebne kore, nego se sastojci samo pomiješaju i izliju u tepsiju.
Ova je takva, a još se pravi sa mladim lukom, kojem je sezona. Možete da dodate i spanać ili tikvice, ako želite da poboljšate ukus. Super su kao predjelo na slavama, ali i za brzinski doručak ili večeru, piše Cooking.
Sastojci:
250 g mladog luka
400 ml jogurta
250 g sitnog sira
4 jajeta
250 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
susam
Priprema:
Mladi luk operite, očistite i isjecite, pa izdinstajte. U većoj činiji penasto umutite jaja i so. Postepeno dodajte jogurt, pa dobro umutite. Dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo, pa dobro promiješajte. Zatim dodajte sir i izdinstan mladi luk. Sve sastojke sjedinite.
Tepsiju (30×20 cm) premažite uljem i pospite malo brašna, pa ravnomerno izlijte smjesu. Preko pospite susam.
Pecite u zagrijanoj rerni na 200°C, dok kora ne porumeni (oko 40 minuta), a čačkalica ne izađe čista iz sredine. Sačekajte da se pita prohladi, pa je isjecite i poslužite.