Veganska verzija vruće čokolade
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.11.23 20:47 ∙ 0
Za pripremu savršene veganske vruće čokolade trebaćete biljno mlijeko i bademov ili kikiriki maslac - i malo energije. Kako se sastojci biljnog porijekla ne bi razdvojili, morate energično miješati pri ulijevanju mlijeka. Nemojte dopustiti da proključa, već čokoladu maknite s vatre kad počne lagano krčkati.
Sastojci su dovoljni za dva serviranja pa ih prilagodite svojim željama. U slast!
Sastojci:
– 50 g veganske čokolade
– 3 kašike veganskog kakaa u prahu
– 3 kašike maslaca od badema
– prstohvat soli
– 400 ml bademovog mlijeka
Postupak:
– Nasjeckanu čokoladu, kakao, maslac i so pomiješajte sa 100 ml mlijeka. Zagrijte i miješajte dok se čokolada ne rastopi.
– Smanjite vatru pa postepeno ulijte ostatak mlijeka, energično miješajući mutilicom. Vruća čokolada bi trebala biti kremasta.
– Ako volite slađu vruću čokoladu, postepeno dodajte kašičicu po kašičicu šećera i isprobajte.
– Prelijte vruću čokoladu u dvije šolje i na vrh stavi tučeno vrhnje.
Poslužite odmah!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0RECEPT DANA Kremasta krompir salata
06:00 ∙ Žena ∙ 0Žena
ZASLADITE DAN Kolač od mandarine
15:02 ∙ Recepti ∙ 0Najnovije
Najčitanije
Sport
vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C