STARINSKI NAČIN ZA PRAVLJENJE MEDENJAKA Savršeno idu uz čaj tokom zime
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.01.23 11:00 ∙ 0
Sastojci:
5 kašika meda
5 kašika šećera
1 jaje
5 kašika mlijeka
5 kašika ulja
450 – 470g mekog brašna t-400
1 kašika sode bikarbone
Priprema:
U činiju stavite med, zatim šećer, jaje, mlijeko i ulje. Sve razmutite i dodajte prosijano brašno pa i sodu bikarbonu. Umijesite tijesto rukama. Odvojite 25 kuglica koje ćete staviti na pleh. Peći na 200 stepeni celzijusa oko 15 minuta, a potom ostaviti još 5 min u isključenoj rerni.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- medenjaci
- poslastica
Možda vas zanima
PRAVA POSLASTICA Nes torta oduševiće vas okusom
11:56 ∙ Žena ∙ 0PRAVA JESENJA POSLASTICA Pečene dunje s orasima
06:30 ∙ Žena ∙ 0Žena
PRIJEDLOG ZA RUČAK Punjena bundeva
11:12 ∙ Recepti ∙ 0RECEPT DANA Posna tjestenina sa povrćem
06:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
14°C
Tuzla
6°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
13°C
Prijedor
16°C