PRAVA POSLASTICA Nes torta oduševiće vas okusom
SASTOJCI:
250 g piškota
200 ml mlijeka
2 kašičice nes kafe
3 kašike likera amareto
250 ml slatke pavlake
200 g krem sira
2 pune kašike šećera u prahu
50 g čokolade za kuvanje
2 kašike kakaoa (za posipanje torte)
PRIPREMA:
Dno manjeg pleha (20×20 cm) obložite providnom folijom. Umutite slatku pavlaku pa joj dodajte šećer u prahu i krem sir. Ponovo kratko umutite da se smjesa poveže i krema je spremna. Mlijeko sipajte u duboki tanjir i u njemu razmutite nes kafu i amareto. Piškote provucite kroz mlijeko i poslažite na dno pleha. Preko piškota nanesite polovinu kreme. Preko kreme narendajte polovinu čokolade za kuvanje. Stavite drugi red piškota i ostatak kreme. Narendajte ostatak čokolade. Tortu zatvorite još jednim redom piškota. Preko pleha stavite providnu foliju i ostavite tortu u frižider na šest sati da se dobro rashladi. Sutradan preko torte stavite tanjir za serviranje. Okrenite je na tanjir, odnosno izvadite iz pleha. Pospite kakaoom, isijecite i servirajte.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- Nes torta
- poslastica
- torta