POSNI MEDENJACI GOTOVI DOK STE REKLI „SLATKIŠ“ Aromatični, mekani i neodoljivi kolačići
Sastojci:
400 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica cimeta
3 kašike šećera
2-3 kašike meda
100 ml ulja
100 ml vode
Priprema
Sipajte u jednu šerpu vodu, ulje, šećer i med, pa zagejte dok se otope šećer i med (ali ne do ključanja jer ne treba da prokuva).
Potom sklonite s vatre, pa umešajte, malo po malo, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i cimet, pa sve lijepo promiješajte.
Sačekajte da se prohladi, pa vadite kašikom, oblikujte malo rukama da bi ličili na kupovne medenjake, pa redajte po pek-papiru, kojim ste obložili pleh za pečenje (imajte u vidu da će narasti u rerni). Po potrebi dodajte još brašna za lakše oblikovanje.
Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 10-15 minuta, dok ne budete zadovoljni bojom.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- medenjaci
- POSNI KOLAČI