SITNI POSNI KOLAČI ZA MITROVDAN Sa urmama, preliveni krckavom glazurom
Sastojci:
150 g urmi
60 g ovsenih pahuljica
80 g oraha
15 g kakao praha
Za preliv:
30 g oraha
70 g posne crne čokolade
1 kašika ulja
Recept za sitne posne kolače sa urmama:
Prelijte urme hladnom vodom i ostavite da odstoje 15 minuta. U blender dodajte ovsene pahuljice i orahe, pa sameljite. Uklonite sjemenke iz urmi, pa i njih dodajte u blender i sameljite. U smjesu za sitne posne kolače dodajte kakao prah, sjedinite rukom i oblikujte i kockice. Redajte na tacni podmazanoj uljem, pa stavite u zamrzivač 30 minuta. Orahe sameljite u blenderu do krupnijih komada, a čokoladu otopite na pari, pa dodajte ulje. Pomiješajte sa mljevenim orasima, pa umačite sitne posne kolače sa urmama i ovsenim pahuljicama. Redajte ih po plehu obloženom pek papirom, pa ostavite oko 30 minuta u frižideru da se stegnu. Predlažemo i posni čokoladni kolač sa mandarinama.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- recepti
- sitni kolači