SAVRŠEN POSNI OBROK Rižoto sa šampinjonima i povrćem
Sastojci:
1 šolja riže
500 gr šampinjona
2 babure paprike
1 glavica crnog luka
1 korijen peršuna
1 paškanat
1 paradajz ( svjež, iz zamrzivača ili pola šolje paradajz soka )
1 mrkva
1 veza peršuna
kari, slatka paprika, biber, so…
Priprema:
Šampinjone operite, pa stavite da se skuvaju. Kada se skuvaju ocijedite ih, ohladite, pa isjeckajte. Ostavite dvije kutljače supe od šampinjona.
Luk, mrkvu, korijen peršuna, paškanat i baburu papriku izrendajte, pa stavite da se dinsta sa malo vode i ulja.
Kada je povrće omekanilo dodajte rižu, isjeckane šampinjone i nalijte malo vode od šampinjona.
Pred kraj, isjecite paradajz kojem ste odstranili ljusku, pa ostavite da višak vode ispari, ali da ostane sočno, jer ako vam ovo jelo malo dostoji riža će i dalje “sakupljati” tečnost, pa da ne bude presuvo.
Za to vrijeme dodajte začine po ukusu, kao i isjeckano lišće peršuna.
Poslužite vaš rižoto topao.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA