ŠAMPINJONI PUNJENI JETRICAMA (RECEPT)
Jesen mnogi zbog šarenila nazivaju drugim proljećem.
Sezonska ponuda namirnica od voća i povrća do sjemenki i orašastih plodova je nepregledna, pa je tako ovo godišnje doba idealno vrijeme za raznovrsnu prehranu bez mnogo truda.
Donosimo vam par jesenskih recepata, kako bi vam nadolazeći hladniji dani bili što ugodniji. Ovog puta vam donosimo recept za ukusan ručak.
Sastojci:
- 14 komada velikih šampinjona
- 5 komada pilećih jetrica
- 2 glavice luka
- 20 dag sira (naribanog)
- malo peršuna
- ulje
- so, biber, začin po želji
Šampinjonima otkinite peteljke i sitno ih nasjeckate. Na ulju izdinstajte sitno sjeckan luk, dodate sitno narezana jetrice i nasjeckane stabljike od šampinjona. Začinite po želji i dinstajte lagano desetak minuta. Pred kraj dinstanja dodati sitno narezan peršun te posoliti i pobiberiti.
Šampinjone složite u vatrostalnu posudu i lagano ih posolite. Napunite ih s pripremljenom ohlađenom smjesom. Na kraju dodajte rendani sir i zapecite u pećnici na 200°C. Ovisno o veličini šampinjona, pecite 15 do 20 minuta.
- Tagovi
- punjeni šampinjoni