LJETNA SALATA

FOTO/COOOLINARIKA

Sastojci
Priprema
Rižu stavite kuvati u 750 ml vrele posoljene vode. Kad je riža skuvana ocijedite je i ostavite da se ohladi.
Kozice posolite, pobiberite, dodajte malo chilia i dimljene paprike. Kratko ih popecite na zagrijanoj tavi s malo maslinovog ulja.
Povrće pripremite tako da rukolu i krastavac narežete na kockice, paradajz prerežite na četvrtine, mrkvu narežite na trakice, a mladi luk na kolutiće.
Za umak, u blender stavite sve sastojke: peršun, bosiljak, maslinovo ulje koricu i sok limuna, aceto balsamico, med, so i crni biber. Miješajte da se sastojci dobro povežu.
Postepeno miješajte, po potrebi dodajte još ulja, probajte i po želji dodatno začinite.
U većoj posudi rižu promiješajte s povrćem, lagano posolite i polijte s malo maslinovog ulja.
Posluživanje
Salatu rasporedite u tanjire/zdjelice/posudice za posluživanje pa prelijte s umakom i po vrhu rasporedite kozice.
Savjet
Ovu salatu možete jesti kad god i gdje god, na večeru, ručak na poslu, piknik na otvorenom ili plažu… Samo je ponesite sa sobom i uživajte u divnom obroku.
1 komentar na vest “LJETNA SALATA”
Ostavite komentar Odustani od odgovora
Možda vas zanima

Cijene riže u julu najviše od 2011. godine
19:21 ∙ Žena ∙ 0
Brza obrok salata sa tunjevinom i makaronima
22:37 ∙ Žena ∙ 0Žena

ZASLADITE DAN Ovseni kolač sa višnjama
13:47 ∙ Recepti ∙ 0
SAČUVAJTE OKUS LJETA Džem od smokava
12:04 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
Sarajevo

Banja luka

Mostar

Tuzla

Bihać

Bijeljina

Zenica

Prijedor

Pale

Nema slike torte