RECEPT ZA PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Savršeno hrskav, ruzmarin mu daje zimski ukus
Sastojci:
2 kg krompira
200 ml ulja
4 kašike kukurznog brašna
so i biber po ukusu
grančice ruzmarina
Recept za pekarski krompir:
Zagrijte rernu, operite, oljuštite i isjecite krompir:
Da biste pripremili pekarski krompir, prvo zagrejte rernu na 220 stepeni. Krompir dobro operite, oljuštite, a potom ga isecite na četvrtine, ili čak tanje kriške, ako želite da bude još hrskaviji. Nakon što isječete krompir kratko ga obarite u vodi, ocijedite i nežno, ali temeljno uvaljajte u kukuruzno brašno.
Na tepsiju možete da stavite obično ili maslinovo ulje, po želji, pouljite je dobro, a zatim poređajte krompir, i slobodno stavite dosta ruzmarina, jer kada se zapeče sa krompirom, potane hrskavo i poboljšava ukus. Ubacite sve u rernu i smanjite temperaturu na 200 stepeni. Pecite krompir nekih 20 minuta, dok ne postane hrskav i zlatkaste boje. Izvadite iz rerne i uživajte u pekarskom krompiru!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- KROMPIR