RECEPT ZA DOMAĆU SUPU KOJA JE BOLJA ČAK I OD BAKINE Okrijepiće vas i oduševiti ukućane
Kada pripremate supu, najvažnije je da imate što više različitog mesa i povrća i uspeh je zagarantovan.
Uz ovaj recept, supa će vam biti bolja od mamine.
Sastojci:
1 veći celer s listovima 1 krompir 3 šargarepe 1 crveni luk 1 tikvica 1-2 paškanata 1 korjen peršuna 2 cvetića karfiola 1 juneći ramstek s leđa plus komad rebara pileće meso (bijelo, leđa, krilca) so biber 1 kašičica kari začina knedle ili rezanci za supu
Priprema:
U šerpu zapremine 3 litra stavite meso i luk, prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva na laganoj vatri. Oljuštite i isjecite povrće i dodajte ga u šerpu. So, biber i kari, kao i listove celera dodajte odmah.
Supu kuvajte na tihoj vatri oko dva sata i kad je gotova procijedite je i posolite još koliko je potrebno pa je vratite na laganu vatru.
Meso iz supe sitno nasjeckajte i ubacite ga u supu, kao i povrće koje želite (obavezno šargarepu). Kada supa ponovo zakipi ubacite knedle ili gotove rezance (a možete napraviti i svoje). Kuvajte još pet minuta i na kraju dodajte seckani peršun i pola čaše vode.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- supa
- supa recept