OVAKO SE U VOJVODINI PRAVI BISTRA PILEĆA SUPA Trikovi iskusnih domaćica za najbolje jelo na kašiku
Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu. Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procijedite.
Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.
Sastojci:
bataci, pileća leđa… (meso sami izaberite), 5 krompira, 3-4 veće šargarepe, 1 korjen pastrnjaka, 2 korjena peršuna, 1 koren celera, 2 crna luka, 2 čena bijelog luka, svjež celerov list, nekoliko zrna bibera, suvi začin po ukusu, sušeni peršun rezanci .
Priprema:
Očistite i operite povrće, pa poredajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu. Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procijedite. Procijeđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procijedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte sjeckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate. Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva. Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- domaća supa
- rinflajš
- supa