PRIJEDLOG ZA RUČAK Losos sa bijelim umakom
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 26.08.22 05:30 ∙ 0
Ovoj ukusnoj i zdravoj ribi sos od hrena će dati posebno zanimljiv ukus.
Sastojci:
– 1kg fileta lososa
– 400 ml mlijeka
– 2 kašike putera
– 2 kašike brašna
– 2 kašike hrena
– 2 kašike senfa
– ulje
– so, biber
Način pripreme:
Losos posolite i pobiberite pa popržite u vreloj tavi po 5 minuta sa obje strane.
U šerpi otopite puter pa na njemu popržite brašno.
Dodajite malo po malo mlijeka konstatno miješajući pazeći da se ne stvore grudvice.
Umiješajte senf i hren, posolite i pobiberite pa prelijte preko ribe i poslužite.
Prijatno!
Možda vas zanima
vremenska prognoza
15°C
Sarajevo
7°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
6°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
16°C