PASTIRSKA PITA SA CRVENIM VOĆEM Sprema se za 15 minuta, a svaki zalogaj je rapsodija okusa
Sastojci:
400 g lisnatog tijesta
150 g pavlake
15 ml biljnog ulja
300 g smrznutog crvenog voća
50 g šećera
1 žumance
Priprema:
Lisnato tijesto rastanjite na pek papiru, pa ga opkrojte da bude lijepo ravnih ivica. Premažite ga pavlakom, pa uzmite pleh u kojem ćete peći pitu i namažite uljem. Preko stavite pek papir, pa prebacite namazanu podlogu sa sve pek papirom u pleh.
U posudu stavite crveno voće i na laganoj temperaturi za kuvajte uz dodatak šećera. Kad se lijepo ukuva sipajte ga na pavlaku, na sredinu kore, tako da ivice ostanu slobodne. Potom ivice savijte ka unutra sa svih strana, tako da ostane slobodna sredina.
Umutite jaja i premažite ivice kore. Stavite da se peče u zagrijanu rernu oko 30 minuta na 220 stepeni. Izvadite kad je pečeno, ostavite da se prohladi i uži vajte u najukusnijoj piti koju ste ikada probali.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pastirska pita
- Pita