Palačinke sa tikvicama koje ćete uvijek poželjeti
Volite i palačinke i tikvice?
Zašto ih onda ne biste spojili i isprobali ovaj sjajni recept?
Palačinke s tikvicama zaista su svestrane pa ih možete jesti za doručak, ručak i večeru.
Sastojci:
3 jaja
350 ml mlijeka
100 ml mineralne vode
1 tikvica srednje veličine
5 dag otopljenog maslaca
25 dag oštrog brašna
sol
i biber po ukusu
malo nasjeckanog svježeg kopra
masnoća za pečenje palačinki
Priprema:
Tikvicu ogulite, operite i naribajte. Malo je posolite i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu.
Zatim je iscijedite, piše zadovoljna.hr Razmutite jaja u malo dubljoj posudi, posolite ih i popaprite.
Možete ubaciti i druge začine po svojoj želji. Dodajte brašno, mlijeko i mineralnu vodu i zamiješajte smjesu za palačinke.
Smjesa mora biti malo gušća od one koju inače radimo za tanke palačinke. Ako primijetite da je prerijetka, dodajte joj malo brašna. Sada u smjesu ubacite naribanu i ocijeđenu tikvicu i nasjeckani kopar te promiješajte.
Palačinke klasično pecite u tavi. Možete ih poslužiti s umakom od kiselog vrhnja i vlasca ili bilo kojim drugim umakom po želji. Odlične su i punjene mesom pa zapečene, a možete napraviti i povrtno punjenje pa ih onda zapeći.