OBROK ZA GURMANE Spremite ukusne posne pljeskavice
AloOnline.ba | Žena ∙ 18.04.24 16:01 ∙ 0
Posne pljeskavice od ribe su odlično posno jelo u vrijeme posta kao i običnim danima kada želite ribu na trpezi
Sastojci:
- 1, 5kg ribe (bijela, melez, riba manjeg kvaliteta)
- 1 veći krompir
- sredina od pola starog hljeba
- 1 fant za riblju čorbu
- so i biber po ukusu
- 2-3 čena bijelog luka
- malo sode bikarbone
Priprema:
Ribu očistiti pa joj odstraniti glavu i peraja i samljeti je dva puta na sitnoj rešetki. Krompir izrendati na sitno ili i njega izmljeti pa dodati ribi, dodati hljeb i fant, sodu bikarbonu, so i biber po ukusu. Pazite sa solju jer je fant već slan. Sve dobro sjediniti i ostaviti da odstoji sat vrmena u frižideru. Poklopite sa nečim da miris ribe ne bi ostao u frižideru. Kada je smjesa odstajala vaditi po malo smjese, oblikovati u pljeskavice ili ćufte i peći na zagrejanom ulju. Riblje pljeskavice servirati tople, ali su odlične i hladne.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- RECEPT DANA
Možda vas zanima
RASKOŠ OKUSA Posna čoko baklava
18:25 ∙ Žena ∙ 0Žena
vremenska prognoza
18°C
Sarajevo
9°C
Banja luka
14°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
13°C
Bijeljina
14°C
Zenica
10°C
Prijedor
18°C