Neodoljiva kombinacija keksa, kikirikija i čokolade: Kolač koji ćete obožavati
Sastojci:
600 g keksa
120 g šećera
250 ml mlijeka
10 g vanilin šećera
150 g putera
60 g kakao praha
100 g čokolade
10 g ulja
60 g kikirikija
Priprema:
Pomiješajte mlijeko, šećer i vanilin šećer, pa zagrejte na šporetu. Dodajte kakao i konstnatno miješajte kako se ne bi stvorile grudvice. Miješajte dok ne proključa, pa dodajte puter. Kada s ei on istopi, sklonite sa šporeta.
300 grama keksa izlomite na sitnije komade, pa ga prelijte kakao smjesom. Dobro promiješajte.
U kalup poredajte ostatak keksa u komadu, pa sipajte polovinu filla i poravnajte. Potom poređajte još jedan red keksa, pa preko dodajte fil. Ostavite u fružideru da se stegne.
U međuvremenu otopite čokoladu na pari i pomiješajte sa sjeckanim kikirikijem. Prelijte preko kolača i vratite u frižide ponovo kako bi se steglo.
BONUS VIDEO: