Neobična sarma sa slatkim kupusom: Evo kako možete da je spremite na potpuno drugačiji način
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 29.05.23 13:05 ∙ 0
Potrebno je:
1 glavica kupusa
300 g svinjskog mljevenog mesa
1 par bijelog pilećeg mesa
1 glavica crnog luka
4 čena bijelog luka
1 kašičica slatke ml paprike
malo bibera i suvog začina
50 gr oprane riže
1 jaje
ulje
malo suve slanine
100 ml kuvanog paradajza
100 ml vode
1 paradajz na kolutove
Priprema:
Samljeti oba mesa, dodati sjeckan crni crni i beli luk,dodati papriku, biber, začin, pirinač, jaje isve izjednačiti.
Kupusu izvaditi korjen, pa ga popariti na 2-3 minuta u kipepoj vodi i razvojiti listove. Odstraniti korenčiće, pa uvijati sarmu.
Redati u šerpu, staviti malo masti i kuvan paradajz 1:1 i malo listova suve slanine. Poklopiti pa u vruću rernu na 220 stepeni da uvri tečmost i zapeče se oko sat vremena. Savršenstvo ukusa…Uživajte!
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
vremenska prognoza
12°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
6°C
Prijedor
15°C