Brzi kukuruzni hljeb sa slaninom po receptu legendarne Tine Tarner pripremite već danas
Donosimo vam ga u nastavku.
Tinin recept za kukuruzni hljeb sa slaninom
Za dvije do 4 porcije, ovisno o tome koliko ste gladni, trebaće vam 6 trakica slanine, malo ulja, 225 g pavlake, 225 g kukuruza iz konzerve, 1 jaje, 225 g žutog kukuruznog brašna (ne krupice za palentu, već baš brašna), 225 g glatkog pšeničnog brašna, 3 žlice šećera, 2 žličice praška za pecivo, 1/2 žličice sode bikarbone i 1/2 žličice soli.
Zagrijte rernu na 200 stupnjeva. Nauljite četvrtasti pleh od 20 cm ili onaj dublji duguljasti za pečenje kruva, to će vam trebati kasnije, za pečenje. U tavi prepržite slaninu dok ne postane hrskava i smeđa. Kada je gotova, stavite slaninu na papirnate ubruse da se riješite viška masnoće, no ne morate ako vam ne smeta.
U veću zdjelu stavite mlaćenicu, kukuruz i jaje. Dobro promiješajte. U drugoj posudi pomiješajte kukuruzno brašno, obično brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Napravite udubinu u sredini i ulijte smjesu od pavlake i miješajte dok ne postane glatka (nemojte pretjerano tući).
Ubacite izmrvljenu prženu slaninu i izlijte u pripremljenu tepsiju i poravnajte vrh. Pecite dok vrh ne porumeni, za što će biti potrebno 30 do 35 minuta. Ohladite na otprilike pola sata, a zatim režite šnite i poslužite.
BONUS VIDEO: