SOČNA, UKUSNA, SAVRŠENO ZAČINJENA Sarmi iz rerne niko ne može da odoli
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 02.03.24 22:06 ∙ 0
Vrhunskog kvaliteta i izvanrednog ukusa, ovo jelo mora se makar povremeno naći na trpezi svakog doma.
Sastojci:
listovi kiselog kupusa
600 g mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
3 čena bijelog luka
70 g riže
600 gr suvih rebara
1 jaje
lovorov list
so, biber, crvena mljevena paprika
tucana ljuta paprika
mast
Priprema:
Na masti ispržiti sjeckan luk, dodati obe paprike, biber, sjeckan bijeli luk i to ubaciti u meso.
Dodati opranu rižu, jaje i sve dobro izjednačiti. List raširiti na dasku, jednu kašiku nadjeva staviti na ivicu lista i uviti sarmu.
Redati u zemljanu činiju, između sarmica staviti suva rebra i lovorov list. Odozgo staviti 1 kašiku masti i još malo paprike.
Naliti vodom pokriti i staviti u rernu zagrejanu na oko 250 stepeni, Peći oko dva sata.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- sarma
- sarma iz rerne
Možda vas zanima
Žena
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Recepti ∙ 0SAVRŠEN SPOJ POVRĆA Krem sataraš
05:30 ∙ Recepti ∙ 0vremenska prognoza
16°C
Sarajevo
11°C
Banja luka
16°C
Mostar
10°C
Tuzla
8°C
Bihać
16°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
16°C