NAJUKUSNIJI LJETNI GULAŠ Zbog tajnog sastojka je još ljepši
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 08.08.22 14:18 ∙ 0
Umjesto da na proprženom crnom luku samo dinstate svinjsko meso sječeno na kockice, probajte ovako pripremljen gulaš, uz dodatak kisele jabuke
Sastojci:
- 700 grama svinjskog mesa
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 2 veće mrkve
- 200 mililitara bijelog vina
- šaka graška
- šaka krompira sječenog na kockice
- šaka rendane kisele jabuke
- kašika mljevene paprike
- ulje, so, suvi biljni začin, biber, peršun po potrebi
Priprema:
Propržite svinjsko meso sječeno na kockice na ulju dok ne porumeni, pa izvadite iz tiganja. Potom ispržite sitno sječen crni luk, dodajte mu sitno sjeckane kolutove šargarepe, pa poslije par minuta sipajte bijelo vino.
Nakon nekoliko minuta dinstanja, vratite meso u tiganja, pa dodajte jabuku i začine. Dodajte malo vode.
Nakon što provri, smanjite na tihu vatru i ostavite da se krčka sat vremena.
Zatim dodajte kockice krompira i grašak i ostavite da se krčka dok krompir ne bude potpuno mekan.
Možda vas zanima
BRZO I UKUSNO Posna pita sa tikvicama i špinatom
12:24 ∙ Žena ∙ 0MNOGO ZDRAVIJE! Napravite ulje od sremuša
00:30 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
16°C
Mostar
11°C
Tuzla
4°C
Bihać
15°C
Bijeljina
16°C
Zenica
11°C
Prijedor
12°C