MEKANA PROJICA Recept koji je sve oduševio
Sastojci:
- 4 jaja
- 100 ml ulja
- 400 ml jogurta
- 200 grama kravljeg sira
- 250 gr kukuruznog brašna
- 10 gr praška zapecivo
- kašičica soli
Priprema:
Umutite 4 jaja žicom, potom dodajte ulje. U kukuruzno brašno staviti prašak za pecivo i so, pomiješati u vangli, a potom dodati jaja i ulje. Dodati jogurt i sve miješati sa žicom ili varjačom. Kad dobijete gustu homogenu smjesu rukama izmrvite kravlji sir i dodajte u tijesto. Pomiješati da se sir ravnomjerno rasporedi po smjesi.
Savjet: za još mekše tijesto, koristite 100 grama pšeničnog mekog brašna i 150 grama kukuruznog. Pšenično brašno će proju učiniti dodatno sočnom i vazdušastom.
Zagrijte rernu na 200 stepeni i testo prelijte u tepsiju ili u kalupe. Peći 40 minuta dok proja ne porumeni. Da li je proja spremna možete provjeriti tako što ćete ubosti čačkalicu, ako nešto od testa ostane na čačkalici, znači da treba još da se peče, a ukoliko bude sasvim suva proja je gotova.
Kad je u pitanju mekana proja recept nije jedina stvar na koju treba obratiti pažnju. Zato je potrebno da kad je izvučete iz rerne prekrijete proju krpom i ostavite da se ohladi. Tek ohlađenu proju možete isjeći. Kako bi sačuvala svoju svježinu, proju nemojte držati na vazduhu. Takođe preporučuje se da je ne stavljate u frižider, jer tako ona neće biti vazdušasta.
- Tagovi
- najbolji recepti
- recepti