MEKANA I SOČNA Piletina u sosu od paradajza i bijelog luka
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 11.08.22 19:14 ∙ 0
Sastojci
- 4 pileće šnicle 4
- 1 crni luk
- 2 čena bijelog luka
- 100 ml ulja
- 1 šolja paradajz soka
- 1 kašičica sjeckani peršun
- suvi biljni začin
- biber
- bosiljak
Kako pripremiti
Isjeckajte sitno crni luk, pa ga stavite da se prodinsta sa uljem i suvim začinom.
Nakon kratkog dinstanja dodajte piletinu, nalijte paradajz sok i dodajte vode koliko da prekrije meso, pa ostavite da se krčka. Kada voda ispari trebalo bi i piletina da bude gotova
Pred kraj stavite sitno isjeckan bijeli luk, biber, peršun i bosiljak, ostavite da prokrčka, pa poslužite toplo uz prilog i salatu po želji.
Možda vas zanima
vremenska prognoza
9°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
9°C
Mostar
5°C
Tuzla
0°C
Bihać
8°C
Bijeljina
9°C
Zenica
5°C
Prijedor
9°C