KAKO SE SPREMA KUVANI KUKURUZ Mnogima omiljena letnja užina
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 10.08.22 16:12 ∙ 0
Sezona kukuruza uveliko traje, pa ukoliko niste do sada ugrabili priliku da pripremite ovakvu užinu, sada je pravo vreme za to.
Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.
Kako kuvati kukuruz?
Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak – kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukurza koliko može da stane, a da svi budu u vodi. Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lijepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda slijedi kuvanje kukuruza.
Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna. Vrijeme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali prije svega, od toga da li je mlad, ili zreo. Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
Žena
vremenska prognoza
10°C
Sarajevo
4°C
Banja luka
10°C
Mostar
6°C
Tuzla
0°C
Bihać
9°C
Bijeljina
10°C
Zenica
6°C
Prijedor
12°C