KROKETI – POPULARNO FRANCUSKO JELO Krckavi sitni zalogaji koje obožavaju milioni
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 19.07.23 14:43 ∙ 0
Sastojci:
800 g krompira
70 g putera
3 jajeta
200 g brašna
200 g prezli
muškatni oraščić
Priprema:
Krompir dobro operite i isjecite na polutke. Stavite na pleh i malo premažite uljem, a onda pecite u zagrijanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Na svakih 20 minuta okrećite krompir. Ostavite da se krompir malo prohladi, pa skinite koru, a očišćeni krompir stavite u posudu i ispasirajte. Dodajte puter, so, biber i muskatni oraščić. Lepo promiješajte da se sastojci sjedinte, pa dodajte žumanca. Opet sjedinite. Stavite u špric za kolače, pa istisnite na pleh smjesu (oblik deblje i kraće zmije). Možete i da oblikujte lopte, ako vam je lakše. Uvaljajte krokrete u brašno, zatim u umućena bjelanca, a onda i u prezle. Pržite u zagrijanojm ulju.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
UKUSNO I BRZO Kroketi s tikvicama i graškom
17:38 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
0°C
Sarajevo
0°C
Banja luka
0°C
Mostar
0°C
Tuzla
0°C
Bihać
0°C
Bijeljina
0°C
Zenica
0°C
Prijedor
0°C