KINDER OBLATNA Desert koja se pravi za velike svečanosti
Potrebno je:
700 gr šećera
200 ml vode
150 fe margarina
400 gr. mlijeka u prahu
200 gr kokosa
100 gr bijele čokolade
100 gr crne čokolade
2 kore velikih oblatni
1 rafaelo oblatna
Priprema:
U šerpu sipati sećer i vodu i ušpinovati. Malo omekšati čokolade jednu i drugu. U drugu činiju staviti omekšan margarin, mlijeko u prahu kokos. Kad ušpinujemo šećer sipamo ga u margarin, mlijeko u prahu, i kokos.
Mikserom dobro izjednačiti. Podeliti na 2 dijela, zatim u jedno staviti bijelu čokoladu, a u drugu omekšanu tamnu čokoladu. Bijelim filom napuniti rupe okrugle kinder oblande. Prekriti sa ravnom oblandom.
Okrenuti, pa tamnim filom popuniti praznine na kinder oblandi. Poklopiti sa običnom oblandom..
Pritisnuti oblande nekim knjigama da se stegnu 2-3 sata. Sjeći po želji i obliku.
BONUS VIDEO: