JEFTINA POSLASTICA Kremasti kolač od oraha i pudinga koji se brzo napravi, a uživaćete u svakom zalogaju
Sastojci:
Kora:
5 jaja
7 kašika mljevenih oraha
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1 kesica praška za pecivo
Preliv:
300 ml vode
150 g šećera
Fil:
2 kesice pudinga od vanile
5 kašika šećera
600 ml mlijeka
125 g margarina
Dekoracija:
200 ml slatke pavlake
Priprema:
Kora: Umutiti čvrsto bjelanca, dodati šećer i mutiti da se istopi. Dodati žumanca i sjediniti mikserom. Dodati brašno pomiješano sa praškom za pecivom i orahe. Izmiješati kašikom. Sipati u podmazan pleh i peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni dok kora ne počne da se odvaja od ivica pleha. Pečenu koru preliti sirupom od šećera i vode koji se kuvao 3 minuta od trenutka kada provri.
Fil: Pomiješajte puding sa nekoliko kašika mlijeka (od onih 600 ml) i razmutite da nema grudvica. Ostatak mlijeka i šećer stavite da se kuva i kad provri smanjite temperaturu, pa dodajte smjesu od pudinga. Kuvajte uz miješanje dok se ne zgusne. Kada se prohladi, dodajte margarin i umutite. Stavite preko kore. Na fil namažite umućenu slatku pavlaku.
BONUS VIDEO: