IDEALNA ZA HLADNE ZIMSKE DANE Tri načina kako da napravite supu s kendlama
Potrebno je za supu:
1/2 pileta
šargarepa,celer, peršun paštnak
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera
peršunov list
so začin
Priprema
Knedle za supu
Prvi način:
U tanjir staviti na vrh male kašičice masti (može i ulja) dodati dodati 1 jaje i dobro izjednačiti , dodati 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo izmiješati. Kašičicom vaditi na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list i supa je gotova.
Knedle na drugi način:
Umutiti jedno bjelance dobro u čvrsne dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza. Sve izjednačiti i vaditi kašičicom.
Treći način:
Jedno bjelance umutiti u jako čvrst šne viljuškom, dodavati po malo griza oko 4 kašike ravne dobro izjednačiti i vaditi kašičicom i spuštati u supu.
BONUS VIDEO: