SUPA OD KAMENA Nekada hrana za sirotinju, a danas specijalitet
ALOONLINE.BA | Žena ∙ 14.07.22 17:20 ∙ 0
Poenta ovog jela je naći veći šupljikavi kamen, jer on u sebi ima najviše aroma, a potencijalno ima i sitne račiće i školjkice u tim šupljinama. Trebalo bi ga izroniti iz čistog mora, sa dubine od otrpilike 10 metara.
Sastojci:
- Morski kamen
- Crveni luk
- 2 šargarepe
- paradajz
- vezica peršuna
- 2 manja krompira
- maslinovo ulje
- bijeli luk
- pirinač
Priprema:
Stavite morski kamen u veliki lonac te dodajte dovoljno hladne vode da ga prekrije. Zatim dodajte narezani crveni luk, šargarepu, peršun, paradajz, narezani krompir, peršun i maslinovo ulje. Kuvajte na laganoj vatri. Kad su krompir i šargarepa kuvani, izvadite kamen, procjedite u supu, dodajte pirinač i nastavite kuvati dok nije gotovo.
BONUS VIDEO:
Možda vas zanima
RECEPT DANA Trouglići sa sirom
07:00 ∙ Žena ∙ 0vremenska prognoza
14°C
Sarajevo
6°C
Banja luka
11°C
Mostar
7°C
Tuzla
3°C
Bihać
10°C
Bijeljina
11°C
Zenica
7°C
Prijedor
15°C