GURMANSKI RUČAK Musaka od govedine i kupusa
POTREBNI SASTOJCI:
1 kg kiselog kupusa
2 glavice crnog luka
100 gr riže
400 gr mljvene junetine
3 jaja
sol (po ukusu)
biber (po ukusu)
ulje (po potrebi)
200 ml kiselog mlijek
100 ml mlijeka
Priprema:
Na ulju propržite kiseli kupus i isjeckanu glavicu crnog luka. U međuvremenu skuhajte rižu i ocijedite je. Drugu glavicu crnog luka propržite i dodajte mljeveno meso.
Kad se meso isprži skinite ga sa šporeta i dodajte so i biber. U ohlađeno meso umiješajte jedno jaje.
Dio kupusa složite u dublju posudu, preko njega pospite kuhanu rižu, posolite i odozgo poredajte dio mesa.
Postupak ponavljajte dok ne potrošite namirnice, tako da završite sa kupusom.
Preostala jaja razmutite sa mlijekom, dodajte kiselu pavlaku, dobro izmiješajte i prelijte preko musake. Musaku od kiselog kupusa zapecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni.
BONUS VIDEO: