SAVRŠEN NEDJELJNI RUČAK Zapečeno povrće sa jajima
POTREBNI SASTOJCI:
2 patlidžana
3 paprike
2 mrkve
2 crna luka
3 čehne bijelog luka
200 ml paradajz soka
5 jaja
tvrdi sir
origano
Priprema:
Patlidžan isijecite na kriške i potopite u slanu vodu 20 minuta. Zatim ih osušite i ispecite u tavi. Crni i bijeli luk i mrkvu isijecite i dinstajte 5 minuta na umjerenoj temperaturi, posolite. Zatim dodajte sjeckanu papriku i dinstajte 5 minuta.
Sipajte paradajz sos, pobiberite i pospite origanom. Smanjite temepraturu i kuhajte još 2 minuta.
U tepsiju sipajte malo sosa od povrća, pa poredajte patlidžan. Izrendajte sir preko, pa opet sos, patlidžan i sir. Sve to prelijte sosom. Pecite u zagrijanoj rerni na 220°C oko 15 minuta.
Izvadite iz rerne, pa kašikom napravite 5 šupljina i u svakoj razbijte jaje. Posolite i pospite začinskom paprikom. Pecite na 200°C još 7 minuta.
BONUS VIDEO: