ČORBAST PASULJ PO RECEPTU STEVE KARAPANDŽE JE PRAZNIK ZA SVA ČULA Evo kako on priprema najukusnije jelo na kašiku
Njegovom čorbastom pasulju nema ravnog, evo kako ga on sprema:
Sastojci:
450 g pasulja (tetovac ili gradištanac)
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
1 struk praziluka
2 lovorova lista
300 g suvog mesa (krtina ili rebarca)
1 kašičica crvene mljevene paprike
1/2 kašičice mljevenog bibera
1 kašika biljnog začina
2 kašike brašna
30 ml ulja
soli po ukusu
Priprema:
Pasulj očistiti, oprati i potopiti ga u hladnu vodu uveče prije kuvanja. Ujutru staviti da se kuva, pustiti da provri, pa kuvati oko desetak minuta. Procijediti prvu vodu, pa pasulj naliti toplom vodom. Iseckati sitnije 2 glavice crnog luka, pa dodati pasulju, kao i 2 lovorova lista.
Očistiti i nasjeći mrkvu, propržiti s lukom, pa dodati pasulju. Dodati oprano suvo meso ili rebra. Kuvati oko sat i po do dva sata (u zavisnosti od vrste pasulja). Po potrebi dodati još vode, u zavisnosti koliko čorbast pasulj želite.
Kad je pasulj kuvan, napraviti zapršku. Zagrijati ulje u tavi, dodati brašno, propržiti pazeći da ne zagori. Prohladiti, pa dodati mljevenu papriku. Dobro promiješati i sipati u kuvani pasulj. Dodati biljni začin po ukus, biber i soli po ukusu. Kuvati još 5 minuta i isključiti.
BONUS VIDEO:
- Tagovi
- pasulj
- stevo karapandža